Schuimtaart

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een taartvorm van 24 cm doorsnee. met bladerdeeg bekleden. Hierop een stuk bakpapier leggen en daarin droge bonen strooien. De bodem zo in een zeer hete oven 225°C of gasovenstand 5 à 6, in 25 minuten gaarbakken. De bonen en het bakpapier eruit nemen. De taart uit de vorm nemen en nog 10 minuten bakken. De eierdooiers met 100 gram suiker dik kloppen. De custard met water losroeren en hiermee 4 dl kokend water binden. Dit bij de dooiermassa roeren, terug in de pan schenken en al roerend, zonder koken, laten binden. Boter erbij roeren. De massa in de taartbodem schenken. De eiwitten stijfkloppen en bij beetjes rest van de suiker erdoor kloppen. De taart hiermee bedekken en onder een voorverwarmde grill laten kleuren.

Schuimtaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pavlova met rood fruit
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Schuimtaart met citrusvruchten
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Schuimtaart met limoen
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova met frambozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Pavlova met rood fruit
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Schuimtaart met citrusvruchten
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Schuimtaart met limoen
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova met frambozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept