Sint-jakobsnoten met tomaten in de wok

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De sint-jakobsnoten ontvliezen, spoelen, droogdeppen en in plakjes snijden. De sint-jakobsnootplakjes op smaak brengen met zout en de fijngeplette peper en besprenkelen met sojasaus. De tomaten even laten schrikken in kokend water, ze onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Het fijngehakte basilicum over de helft van de tomatenblokjes strooien. Kort roerbakken in hete boter, kruiden met een snuifje zout en een mespuntje suiker, uithalen en warm houden. In de wok de olijfolie verhitten en de sint-jakobsnoten kort roerbakken. De kokosmelk, het vispoeder en de andere helft van de tomatenblokjes toevoegen. Alles nog even laten pruttelen en op smaak brengen met zout. Alles op warme borden of in sint-jakobsschelpen schikken. Garneren met de warmgehouden tomatenblokjes en basilicum. Desgewenst serveren met een rivierkreeftje en rijst.

Sint-jakobsnoten met tomaten in de wok is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept