Spaanse pepersaus

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de ui en hak hem fijn. Pel de knoflook en hak ze fijn. Was de tomaten, ontvel ze, verwijder de zaden en hak ze grof. Was de Spaanse pepers. Bak in een zware koekenpan de ui en de knoflook 5 minuten in de olie, of totdat ze lichtbruin zijn. Maal de gehakte tomaten met de Spaanse pepers in een keukenmachine tot een dikke massa. Doe deze samen met de tomatenpuree, de tijm, de kerriepoeder, de olie en zout naar smaak in de koekenpan en laat ze 15 minuten koken op laag vuur, of totdat het grootste deel van de vloeistof verdampt is en het mengsel bijna droog. Voeg zonodig nog wat zout toe en laat het mengsel afkoelen. Schep de Ata in plastic zakjes en bewaar deze tot gebruik in de koelkast of vries ze in. (Voor een pot met een inhoud van ca. 3,5 dl.)

Spaanse pepersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Karbonade met pepersaus en verse spinazie
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pepersaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept