Soepje van clementines met chocolade-ijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de clementines. Zorg dat al het wit er af is. Haal 10 tot 15 blaadjes munt van de takjes en hak ze fijn. Snij de clementines in schijfjes. Vang het sap op in een kom. Doe de suiker, het water en het opgevangen sap in een kookpan en meng goed. Verwarm dit mengsel tot het stroperig wordt. Haal de kookpan van het vuur zo gauw de stroop voldoende dik is. Doe de clementines en de muntblaadjes in de hete stroop. Laat pocheren tot de stroop is afgekoeld. Giet alles in een kom en zet koel weg. Hak nog 5 tot 6 muntblaadjes fijn en bewaar ze op een koele plaats. Schep de soep net voor het opdienen in de ijscoupes. Leg in het midden een bolletje ijs en strooi er de muntblaadjes over. Rasp de chocolade en strooi de schilfers over de soep. Dien meteen op.

Soepje van clementines met chocolade-ijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soepje van bloemkool en sesam afgewerkt met snippers gerookte kip
Bekijk recept
Gazpacho met lavaskruid
Bekijk recept
Koud soepje met geitenkaas
Bekijk recept