Souffle glace van walnoten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat 40 g suiker met 60 g grof gehakte walnoten in een pan smelten. Zodra de massa karameliseert, stort men de inhoud van de pan op een ingevette bakplaat. In een gelijkmatige laag uitstrijken, laten afkoelen en in fijne stukjes hakken. Een basiscr?me bereiden door een wit uitslaande ruban te kloppen van 2 eierdooiers, 25 g honing en 40 g suiker. 2 dl melk en een halve, opengesneden vanillestok aan de kook brengen en al kloppende beetje bij beetje over de ruban gieten. Opnieuw opwarmen en het stokje verwijderen. De cr?me laten afkoelen en vermengen met een koffielepel limoensap. De room stijf kloppen en samen met de gehakte noten door de cr?me scheppen. Een cakevorm vullen met het mengsel en 3 ? 4 uur in de diepvriezer zetten. De souffl? op een bord storten, in plakjes snijden en opdienen met warme chocoladesaus.

Souffle glace van walnoten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Souffle met kip en truffelbrie
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soufflé-omelet met appelen en peren
Nagerecht
Bekijk recept
soufflé met Gruyère
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige soufflé
45 min-
Bekijk recept