Was de appels. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Doe dan het vanillestokje, het sap van de limoen, het water en de suiker in een pan. Verwarm dit alles en zet hierna de appels naast elkaar in de pan. Pocheer de appels op halve stand gedurende pakweg 4 minuten totdat ze iets zachter worden (maar nog wel €œbeet€ hebben). Leg de appels daarna op een rooster of in een vergiet, zodat ze kunnen afkoelen en drogen. Verwarm voor de karamel suiker en water in een steelpan. Roer net zo lang totdat de suiker is opgelost. Laat de massa zachtjes pruttelen totdat de karamel goudbruin is. Doop de appels in de karamel en leg ze daarna op bakpapier, zodat de karamel hard kan worden. Klop hierna voor de kaneelcrème de slagroom met de kaneelpoeder en honing half stijf. Serveer de appel met bolletjes roomijs en de kaneelcrème.
Karamelappels met roomijs en kaneelcrème is een recept van Jerryke's Cuisine