Kerstpudding

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de oranjesnippers en gembersnippers nog fijner. Verkruimel de koekjes of snijd deze in stukjes. Schil de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd de vruchten in stukjes. Bak de appel en peer in de boter goudbruin en laat het merendeel van het vocht verdampen. Besprenkel de vruchten met citroensap en meng snippers, koekjes en vruchtenstukjes door elkaar. Klop melk, eieren en suiker door elkaar. Beboter een hoge schaal van ca. 1 liter inhoud en leg het vruchtenmengsel erin. Giet het eimengsel erop en sluit de schaal met een deksel. Zet de schaal in een pan met zacht kokend water en laat de pudding in ca. 1-1 1/2 uur stollen. Stort de pudding dan op een schaal. Verwarm wat rum en steek deze aan. Giet de brandende rum over de hete pudding en serveer deze

Kerstpudding is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Blanc Manger Kerstpudding
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
KERSTPUDDING
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Kerstpudding
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Engelse Kerstpudding
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Blanc Manger Kerstpudding
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
KERSTPUDDING
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Kerstpudding
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Engelse Kerstpudding
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept