Kip in Romertopf

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De Römertopf een uur voor het gebruik in koud water zetten, zodat het poreuze aardewerk vocht kan opzuigen. Vocht dat achteraf bij de bereiding in stoom kan worden omgezet en aldus zal beletten dat het gerecht zou kunnen uitdrogen. De aardappelen gebruiken we als groente. Kip in sauteervorm versnijden, kruiden met peper en zout en in pot, voorzien vaneen dun laagje olijfolie, schikken. De mosterd losroeren in witte wijn en samen met de versnipperde ui, knoflook en in julienne gesneden hesp over de kippedelen openspreiden. De aardappelen in centimeter dikke plakken snijden en rond de kip schikken. De pot toedekken en in een warme oven plaatsen. Na ongeveer anderhalf uur is dit eenpansgerecht klaar.

Kip in Romertopf is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Voor De Slanke Lijn
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Indische Rosbief Uit De Romertopf
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Perfecte Eend
10-20 min -
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept