Andere ingredienten: 150 gerookt spek, 250g champignons, 200g zilveruitjes, 1el tomatenpuree, 2el cognac.Voorbereiding : Leg de kip gedurende +- twee uur in de marinade.Voorbereiding swijze: Blancheer de spekblokjes gedurende een minuut in heet water en bak deze in hete boter. Bak vervolgens in diezelfde boter de stukken kip en flambeer ze met de cognac. Bestrooi de kip met een eetlepel bloem en laat 1 min. sudderen. Voeg de tomatenpuree, de gezeefde wijnmarinade en de wortelen toe. Voeg wat peper en zout toe en laat ongeveer 45 min. sudderen tot het geheel gaar is. Bak de champignons en de uitjes (apart!) en bestrooi de uitjes wanneer ze bijna gaar zijn- met een koffielepeltje suiker om ze mooi te laten bruinen. Voeg de champignons, de uitjes en het spek toe aan de gaar gebakken kip en laat alles nog even doorkoken. Voeg eventueel wat maizena toe om het geheel wat te binden.