Kip in wijnsaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Andere ingredienten: 150 gerookt spek, 250g champignons, 200g zilveruitjes, 1el tomatenpuree, 2el cognac.
Voorbereiding
: Leg de kip gedurende +- twee uur in de marinade.
Voorbereiding
swijze: Blancheer de spekblokjes gedurende een minuut in heet water en bak deze in hete boter. Bak vervolgens in diezelfde boter de stukken kip en flambeer ze met de cognac. Bestrooi de kip met een eetlepel bloem en laat 1 min. sudderen. Voeg de tomatenpuree, de gezeefde wijnmarinade en de wortelen toe. Voeg wat peper en zout toe en laat ongeveer 45 min. sudderen tot het geheel gaar is. Bak de champignons en de uitjes (apart!) en bestrooi de uitjes wanneer ze bijna gaar zijn- met een koffielepeltje suiker om ze mooi te laten bruinen. Voeg de champignons, de uitjes en het spek toe aan de gaar gebakken kip en laat alles nog even doorkoken. Voeg eventueel wat maizena toe om het geheel wat te binden.

Kip in wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept