Tarte Tropezienne

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kneed alle ingredi?nten voor het deeg gedurende 20 min, zodat je een soepel deg krijgt. Bedek het deeg met een droge doek en laat het 30 ? 40 min. voorrijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat en laat het 10 min. rusten. Verdeel het deeg in stukken van ca. 200 gr. en maak ze bolvormig. Leg de deegstukken in de ingevette taartvormpjes en druk ze goed plat. Bedek de taartjes met een droge doek en laat ze nog 30 min. rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg tijdens het narijzen nog een paar keer plat om te vermijden dat je te bolle taartjes krijgt.
- Bestrijk de taartjes met wat losgeklopt ei en bestrooi ze met grove kristalsuiker. Bak ze 15 ? 20 min. in een voorverwarmde oven op 220 gr.C. Laat de taartjes afkoelen.
- Maak ondertussen de creme prise: - Klop de slagroom met de suiker op. Meng de mix voor pasteibakkersroom en de melk door elkaar tot je een gladde room krijgt. Doe de opgeklopte slagroom erbij en meng tot je een mooi glad geheel hebt. Snijd de volledig afgekoelde taartjes horizontaal door in twee gelijke delen. Spuit met behulp van een spuitzak en een grote spuitmond (nr. 12 of 14) de creme prise rijkelijk op de onderste taarthelft. Leg de bovenste helft erop en bestrooi lichtjes met poedersuiker.

Tarte Tropezienne is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gamba's à la Tropézienne
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept