Tatin-taart geflambeerd met Calvados

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

**Maak eerst een kruimeldeeg of bladerdeeg:** - 250 g bloem, 200 g boter, zout, water.
- Vervolgens vet u de bodem van een braadpan goed in; bedek met 200 g poedersuiker.
- Leg de geschilde en in stukken gesneden appelen erop, in een mooie vorm.
- Doe er opnieuw boter en suiker over, en giet over het geheel tot karamel gesmolten suiker.
- Bedek alles met het deeg.
- Zet het geheel in een zeer warme oven gedurende 20 ? 30 min. Eens de taart gebakken is, laat u ze eventjes afkoelen; haal ze uit de vorm; behoud de bakstroop om de taart te glazuren.
- U kunt de taart flamberen met vooraf verwarmde Calvados.
- Naar gelang van uw smaak kunt het gerecht opdienen met gesuikerde slagroom.

Tatin-taart geflambeerd met Calvados is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met camembert en appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met appelen en calvadossaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept