Terrine van wild konijn

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maal het konijnvlees met 300 gram aardappelen, zout en peper fijn in een keukenmachine. Voeg het ei, de room, de gehakte peterselie en de nootmuskaat toe. Vet de vorm in met weinig boter of olie en beleg de bodem en de wand met een gedeelte van het spek. Snijd de overige aardappelen in plakjes en leg hiervan een laagje onderin de vorm. Schep hierop een laagje "farce" (konijnmengsel), daarop een laagje katenspek, aardappellaag, farce, katenspek, etc. De bovenste laag moet uit katenspek bestaan. Plaats de vorm in een waterbad in een voorverwarmde oven (150 °), gedurende ca. 90 min. Neem de vorm daarna uit de oven en laat het geheel onder druk afkoelen. Stort de terrine op een natgemaakte schaal (kan dan nog verschoven worden) en snijd deze in plakken van ca. 1 cm. Met een rauwkostsalade, een vinaigrettesaus en vers gebakken stokbrood een heerlijke maaltijd. Tip: Leg tussen de laagjes een rijtje geblancheerde worteltjes.

Terrine van wild konijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept