Tikka massala-salade met BBQ-kip

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Meng de inhoud van 1 bakje kruidenpasta met 1 eetlepel olie.
- Bestrijk de kipfilets met het tikkamengsel en laat ze ca. 15 minuten trekken.
- Was en schil ondertussen de aardappels. Snijd ze in gelijke kleine stukjes.
- Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in smalle reepjes.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukjes aardappel en de sperzieboontjes 5 minuten. Voeg de paprika en de rest van de kruidenpasta toe en roerbak 3 minuten. Voeg 2 dl water en de yoghurt toe en laat de groenten, met een deksel op de wok, op een laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden. Af laten koelen.
- Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
- Rooster de kipfilets op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 15 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.
- Schep de (lauwwarme of koude) gewokte tikka massala-salade in een grote schaal en strooi de koriander erover. Geef de BBQ-kip er apart bij. Anders kan ook: - Bestrijk 2 naanbroden met wat Wok Olie en rooster ze goudbruin op de BBQ. Strooi eventueel wat grofgehakte gezouten pinda's, amandelen of cashewnoten over de salade.

Tikka massala-salade met BBQ-kip is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Spinaziecurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenlevercurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Currypita's met kalkoenfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept