Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet de schaal in met olie en maak een cakebeslag van bloem, zout, bakpoeder, olijfolie, 200 ml ahornsiroop en 100 ml water. Giet het beslag in de schaal en bak de cake in 30 a 45 minuten goudbruin. Laat de cake even afkoelen, snijd hem dan in reepjes van een centimeter breed. Maak nu een mengsel van 50 ml ahornsiroop, koffie en rum en wat water en maak de vanillecrème van sojamelk, 150 ml ahornsiroop, vanillesuiker, agar-agar en arrowroot, breng onder voortdurend roeren aan de kook. Laat een minuutje koken en dan 5 minuten afkoelen. Doe een beetje van de crème onderin de schaal, daar de cakestukjes op en giet met een lepeltje wat van het koffiemengsel op de cakestukjes zodat ze bedekt zijn. Nu nog een laag crème, nog een laag cake met koffiemengsel en eindig met een laag crème. Zet een nacht in de koelkast, bestrooi volledig met cacaopoeder en schud de overtollige cacao eraf.