Tomaten-champignontaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een gistdeeg maken. Hiervoor de gist oplossen in een beetje lauwe melk. Een kuiltje maken in de bloem en de gist hierin gieten. Bedekken met bloem en een snuifje zout toevoegen. De boter in klontjes verdelen en alles kneden tot het deeg makkelijk loskomt van het werkblad. Tot een bal rollen en afgedekt laten rusten. De tomaten pellen en in stukjes verdelen. De paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. De ui fijnhakken en aanfruiten in de boter. Tomaten en paprika toevoegen en laten meestoven. Blussen met de bouillon, kruiden met zout en peper en gedurende 20 minuten laten sudderen. De champignons reinigen en ze in schijfjes snijden. Bij het tomaten-paprikamengsel voegen 5 minuten voor het einde van de stooftijd. De bloem losroeren in een beetje bouillon en er het kookvocht mee binden. Het deeg uitrollen en er een beboterde taartvorm van 28 centimeter doorsnee mee bekleden. Het deeg doorprikken met een vork en de bodem even laten rijzen. Een laagje paneermeel over het deeg uitstrooien en er de groentevulling over verdelen. Bestrooien met geraspte kaas en gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Warm serveren.

Tomaten-champignontaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Champignontaart met tijm
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignontaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante champignontaart met gerookte kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignontaart Met Spekjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept