Bereiding
Kom in pan mt kokend water zetten. Chocolade boven kom in stukjes breken, boter toevoegen en chocolade laten smelten. Een voor een eidooiers en poedersuiker erdoor roeren. Mengsel 2 uur in koelkast laten opstijven. +/- 16 balletjes vormen en koel bewaren. ====== [color=blue:df70a44d40]Truffels Met Whiskey[/color:df70a44d40] basisrecept truffels (zie hierboven), geraspte schil van 1 sinaasappel, 2 tl. whiskey, 2 tl. bittere sinaasappelmarmelade, cacaopoeder
Voorbereidingswijze: Door basisrecept truffels geraspte sinaasappelschil, whiskey en sinaasappelmarmelade roeren. Mengsel 2 uur in koelkast laten opstijven. Ovale truffels ervan rollen en door cacao wentelen. Koel bewaren. ====== [color=blue:df70a44d40]Truffels Met Butterscotch[/color:df70a44d40] Ingredi?nten: basisrecept truffels (zie hierboven), 100 gram rietsuiker, 15 gram boter
Voorbereidingswijze: In pan 25 ml. water met 100 gram rietsuiker en boter vaan de kook brengen. Voor het koken 1 maal goed omroeren. Zodra mengsel transparant, vloeibaar en lichtbruin is pan van vuur nemen. Mengsel direct op bakpapier schenken en laten afkoelen. In stukken breken en in keukenmachine tot kleine stukjes hakken. 40 gram gehakte butterscotch door chocolademengsel roeren. Mengsel 2 uur in koelkast laten opstijven. Ronde truffels vormen en door rest van butterscotch rollen. Koel bewaren.