Verwijder de te vlezige worteldelen van de asperges en kook ze in licht gezouten water. Zorg ervoor dat ze krokant blijven. Laat ze uitlekken en hou ze onmiddellijk onder koud water, zodat ze hun groene kleur behouden. Verwarm een grote antikleefpan zonder vetstof en laat de tonijnsteaks er enkele seconden aan beide zijden in aanbraden (ze moeten vanbinnen roze blijven). Kruid op het einde met peper en zout en zet vervolgens opzij. Verwarm intussen een scheut arachideolie in een steelpan (ongeveer 4 cm diep). Snij het brickvel in stroken van ongeveer 10 cm breed. Rol er de asperges in per bundeltje van
4. Laat braden in de kokende olie tot het brickdeeg mooi goudbruin is. Laat uitlekken en leg op keukenpapier. Meng de verse room en de mosterd tot een homogene massa. Leg op elk bord een tonijnsteak en een diagonaal gesneden bundeltje asperges. Lepel er een beetje saus rond en dien onmiddellijk op. Tip: De asperges breken automatisch op de juiste plaats. In dit geval is het echter makkelijker om ze op gelijke lengte te snijden. Brickdeeg is gewoon verkrijgbaar in de diepvries- of bakkerijafdeling van je supermarkt.
Tonijnfilet met primeurasperges in brickdeeg is een recept van Jerryke's Cuisine