Vanillemousse met chocolade muntsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de gelatine 10 minuten in koud water. Klop de eierdooiers met poedersuiker en vanillesuiker au bain marie schuimig. Laat de melk met opengesneden vanillestokje op een zacht vuurtje trekken gedurende 10 minuten. Verwijder het vanillestokje en klop de melk door het ei suikermengsel tot dit lobbig gebonden is. Voeg de gelatine toe. Klop de helft van de room op en meng die door het mengsel. Vet de vorm in met de olie. Giet het mengsel in de vorm. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Voor de saus de munt met de overgebleven room 15 minuten laten trekken op een zacht vuurtje. De munt verwijderen. Smelt de chocolade in de magnetron gedurende 2 minuten op 500 Watt, voeg de room en de suiker toe. Klop tot een gebonden saus is verkregen. Dompel de vorm met de mousse in heet water, stort hem op een plank en snijd er plakken van. Verdeel dit over de borden en schenk de saus er omheen. Garneer met chocoladekrullen en fruit.

Vanillemousse met chocolade muntsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Perzische rijst met linzen
20 min
Bekijk recept
Lamskoteletjes met yoghurt-muntsaus
30 min-
Bekijk recept
Gevulde paprika met Marokkaanse couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocolate cookie flip
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Bûche impériale (keizerlijke kerststronk)
0 min
Bekijk recept
Bananen-kokosroom Met Pisang Ambon
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept