Vanilleroom-ijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de melk, samen met 45 gr suiker en de in schuine stukken geknipte vanillestok aan de kook ,neem van het vuur, mix een 20 sec. en laat 10 min trekken. Klop de dooiers heel even los en voeg dan de overige 80 gr suiker toe; roer even goed door (zonder echt op te kloppen) en laat ook 10 min staan (suiker op te lossen) Roer mengsel dooiers/suiker nog eens goed door en voeg er de melk bij (door een zeef om de stukjes vanillestok uit te halen) plaats het geheel terug op een matig vuur en verwarm al roerend tot 85° (dan gaan de eigelen binden) Neem van het vuur weg en voeg de gekoelde room toe (gekoeld om te voorkomen dat de bereiding doorwarmt) Mixen en in een koudwaterbad zo snel mogelijk koud roeren Je maakt dit best een dag op voorhand zodat de samenstelling kan "rijpen". Turbineren en genieten. Smakelijk. Met dank aan Micmac

Vanilleroom-ijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta classica
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Ananas met vanilleroom en tijm
20 min Nagerecht
Bekijk recept