Varkensgebraad zoals in Jamaica

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schik het varkensgebraad in een ovenschotel, leg er een klontje boter op en spijs met pezo. Zet in de oven (die is voorverwarmd op 180°c). Verdun de honing met het citroensap en voeg er dan de rum bij. Nappeer het gebraad met de honingsaus na 30 minuten en laat nog verder bakken tot het gebraad gaar is. Bedruip het gebraad regelmatig met de saus. Hak de ui fijn, bak die glazig in de olie, voeg er de rijst bij, meng gedurende twee minuten. Giet er 4 kopjes water bij, spijs enkel met zout en breng aan de kook. Vijf minuten voor het kookeinde de in stukken gesneden ananasschijven bijvoegen. Wanneer het gebraad gaar is, 5 minuten laten rusten vooraleer het in plakken te snijden. Intussen laat u de saus op een hoog vuur indikken. Serveer op een ronde schotel.

Varkensgebraad zoals in Jamaica is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ackee and saltfish
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble met appels en noten
Nagerecht
Bekijk recept
Stoofpot van okra uit Jamaica
45 min-
Bekijk recept
Heerlijke Jamaica Joe Cocktail Voor Valentijnsdag
Voorgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept