Voor het varkenshaasje Laat de boter smelten in een pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Bak het varkenshaasje rondom bruin. Zorg dat de binnenkant rosé blijft. Haal het varkenshaasje uit de pan en leg het even op een voorverwarmde schotel. Giet het braadvocht nog niet weg. Voor de champignonroomsaus: Laat wat boter smelten in een pan. Stoof de champignons in de boter en besprenkel ze met citroensap. Giet de vleesbouillon in de pan waarin u het varkenshaasje hebt gebakken. Is het braadvocht losgekomen, voeg dan de room toe om de saus aan te dikken. Breng de saus op smaak met madera, peper en zout. Voeg vervolgens de gestoofde champignons toe en de saus is klaar. Snijd het varkenshaasje in sneden en overgiet met de champignonroomsaus. Serveren met kroketten of gebakken aardappeltjes.
Varkenshaasje in champignonroomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine