Varkenshaasje met Luiksestroopsaus en witloof

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd een sjalot in fijne stukjes en stoof hem aan in een pot met boter. Voordat de sjalot een kleurtje krijgt voeg je er twee eetlepels Luikse stroop aan toe. Doe er na 2 minuutjes de vleesbouillon bij en laat dit inkoken. Voeg nadien ook de room toe en laat inkoken tot de textuur van de saus de lepel dekt. Kruid af naar smaak met zout en peper. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook ze 20 minuten in gezouten water. Doe de witloofjes in een kom, doe er 10gr boter bij en bak ze in de microgolf, zo’n 5 minuten op 650 Watt. Verwarm 10gr boter met de olie in een pan. Wanneer de pan goed warm is, plaats je het vlees erin en schroei je het dicht. Zodra het vlees een mooi korstje heeft, leg je het op een ovenplaat in de oven. Laat gedurende 20 minuten verder garen op 180°C. Zodra de aardappeltjes gaar zijn, stamp je ze fijn met een vork. Voeg er 40gr boter, de melk en het ei aan toe. Kruid af volgens smaak. Bak het witloof in een pan met boter. Smakelijk !!!!

Varkenshaasje met Luiksestroopsaus en witloof is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept