Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in ca. 20 minuten Snijd de paprika door midden, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd verder in kleine blokjes. Maak het witloof schoon en verwijder de bittere kern, snijd het witloof vervolgens in smalle reepjes. Giet de ananasstukjes af en vang het vocht op. Spoel de rozijnen goed af en laat ze minstens 20 minuten weken in het ananassap. Schil de appel en snijd ze in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak een puree van de gare aardappelen, melk, zout, peper, nootmuskaat en tijm. Voeg de 50 gr. boter aan de puree en schep voorzichtig de appel en rozijnen erdoor. Roer dit geheel goed door elkaar en doe de stamppot over in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de schotel met de geraspte kaas, daarna het paneermeel en verdeel tenslotte de 20 gr. boter in klontjes er over. Zet de schaal in de oven en gratineer tot er een mooie bruine korst ontstaat.