Verloren brood met Petrus Tripel

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Melk, bier, eierdooiers en kaneelpoeder kloppen tot een smeuïge massa. Daarin 4 sneden oud rozijnenbrood laten weken en laten uitlekken. Pan op het vuur zetten en het brood aan één kant aankleuren, de andere kant rijkelijk bestooien met bruine suiker, omdraaien en herhalen en nog even omdraaien, zodat beide zijden mooi gekarameliseerd zijn. Doe dit op een matig vuur, want anders is je verloren brood gecarboniseerd en is het voorgoed verloren! Dresseren op een spiegel van crème anglaise. Tip: Doe er bij het serveren een bolletje vanilleroomijs op.

Verloren brood met Petrus Tripel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hapjes met Oudendijk Gouda
10 min Snack
Bekijk recept
Konijn met Westmalle Tripel
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van ossenstaart
120 min Voorgerecht
Bekijk recept

Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Verloren rozijnenbrood met abrikozenmoes
20 min
Bekijk recept
Groene shake van venkel, Granny Smith en verse munt
10 min Snack
Bekijk recept
Gewonnen of verloren brood in mueslikorst
Lunchgerecht
Bekijk recept