Vervierse rijsttaart

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Eerst de gebroken deeg bereiden, dan het deeg verdelen over een taartplaat met een geribde hoge rand. De rijst langzaam laten koken in de melk, waarin een 1/2 stokje vanille is. Niet het snuifje zout vergeten, dit is onontbeerlijk voor elk zoet nagerecht. Van het vuur nemen, 300 gr suiker bijvoegen. Bereid afzonderlijk 1/2 l patisseriecreme met 3 eidooiers, het wit wordt geklopt tot vaste sneeuw. Voeg bij de rijst enkel geweekte bitterkoekjes, de patiseriecreme en vervolgens het tot sneeuw geklopte eiwit; voorzichtig met een houten lepel van onder naar boven mengen. De rijst is nu klaar om de bodem van de gebroken deeg te vullen. De taart gedurende 1/2 uur in een half warme oven zetten. De korst moet dan gebruind zijn en de rijst een weinig gestegen. De taart op een rooster schuiven om te laten afkoelen.

Vervierse rijsttaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rijsttaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Pittige rijsttaart met krab
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rijsttaart
30 min-
Bekijk recept