Victoriabaars met courgettes

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de courgette en snijd hem in schijfjes. Smeer de vis in met olijfolie en doe er zout en peper op. Leg de courgetteschijfjes dakpansgewijs op de visfilets en doe er opnieuw olijfolie, zout en peper over. Vet een ovenvaste schaal in met olie en leg er de vis met courgettes in. Heb je een elektrische oven, verwarm hem dan voor aan 220 graden. Bij een heteluchtoven volstaat 200 graden. Na 12 minuutjes in de oven is de vis klaar! Een witte wijnsaus past uitstekend bij dit gerecht. Voor de witte wijnsaus laat je 3 dl witte wijn inkoken tot ongeveer de helft. De alcohol vervliegt, maar de wijnsmaak wordt sterker. Doe er 3 dl visbouillon en wat zout en peper bij. De saus dikken kan je met roux, een mengeling van boter en bloem waarbij 30 gram van elk ruimschoots moet volstaan.

Victoriabaars met courgettes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Oriëntaalse ovenschotel met victoriabaars
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Victoriabaars met peterselie-pesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met victoriabaars
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Victoriabaars met prei en paddenstoelenrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept