Warme chocoladetaart

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe boter, poedersuiker en chocolade in een pan en smelt au bain-marie( in een grote pan zachtkokend water) of in de microgolfoven op halve kracht gedurende 3 minuten. Roer goed door elkaar tot een gladde brij. Klop de hele eieren in een hoge beker schuimig met de mixer. Giet er de chocoladebrij bij en mix even tot u een glad beslag bekomt. Bekleed een taartvorm van 18 à 20 cm doorsnede met een vel aluminiumfolie en smeer het in met boter. Giet er het beslag in. (een uur voor het opdienen) Schuif in de voorverwarmde oven( op 200°C) en laat 15 minuten bakken. De taart rijst en valt dan terug in. Het deeg moet gebakken zijn, maar blijft "klef". Laat afkoelen tot de taart lauwwarm is. Giet een spiegeltje 'créme anglaise' op elk bord en schik er een punt chocoladetaart op. Versier met schijfjes peer. Tip: U kan dit gerecht ook afwerken met geschilferde witte chocolade of chocolade met sinaas( 'Noir orange', Cote d'Or) en/of een bolletje frambozensorbet.

Warme chocoladetaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept