Warme ricotta-cakejes met ijs en limoensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Wel de rozijnen 5 minuten in een bakje met heet water. Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil er af. Roer in een kom het bakmeel met 50 g suiker, een snufje zout, de ricotta, het ei, de geraspte limoenschil en de olijfolie tot een glad beslag. Schep de rozijnen erdoor. Giet het beslag in vier ingevette holtes van een grote muffinvorm. Bak de cakejes in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Pers de limoenen uit. Breng in een pan het limoensap met 100 ml water en 100 g suiker aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes koken tot een stroperige saus. Laat de saus afkoelen. Wip de cakejes uit de holtes en zet ze op vier borden. Schep een bol ijs ernaast en schenk de limoensaus erover.

Warme ricotta-cakejes met ijs en limoensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis in kruidige limoensaus met rijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met cashewnoten-limoensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met zalm in limoensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme Zalmsalade Met Limoensaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept