Warme rijstpuddingjes met sherrysaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kook de rijst met het zout en de citroenschil in de melk gaar. Roer er dan de boter en de suiker door en zodra de massa wat is afgekoeld de eierdooiers.
- Sla de eiwitten stijf en schep ze door de puddingmassa.
- Doe het geheel over in beboterde souffl?potjes.
- Bak ze in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. **Voor de saus:** - Roer de eierdooiers met de suiker schuimig, voeg de abrikozenjam en de sherry toe en laat ze onder voortdurend kloppen au bain Marie dik worden.
- Roer er als de saus is afgekoeld de half stijfgeslagen room door.
- Keer de puddingjes en giet de saus erover.

Warme rijstpuddingjes met sherrysaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gamba's met sherrysaus
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sherrysaus met vijgen (dessertsaus)
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoenfilet met sherrysaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenscaloppini in mosterd-sherrysaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept