Verhit de olie in een pan met dikke boden. Knijp met je handen het vlees uit de saucijzen en rul het een paar minuten op hoog vuur. Schep het uit de pan en giet tweederde van het bakvet af. Draai het vuur wat lager en fruit in het resterende vet de ui, wortel en bleekselderij een minuut of tien, zonder dat de groenten kleuren. Blus af met de wijn. Laat even bruisen en voeg het saucijzenvlees weer toe, samen met de gepelde tomaten, laurier, knoflook en oregano. Breng aan de kook, draai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de saus op deze manier, onder af en toe roeren, drie kwartier tot een uur zachtjes pruttelen. Proef en maak de de saus op smaak met zout, versgemalen peper en eventueel een snufje suiker.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)