Pel en halveer de uien en snijd ze vervolgens in de lengte kleiner. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze net beetgaar. Snijd de champignons in plakjes en breek de blauwschimmelkaas in kleine stukjes. Verwarm in een pan 2 à 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamblokjes. Voeg hieraan de uien toe en laat deze meefruiten. Doe er dan de champignons bij. Laat deze zachtjes meebakken en blijf roeren tot de ingrediënten gaar zijn. Maak nu de witte saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg dit toe aan het groente-ham-mengsel en laat een en ander even aan de kook komen. Voeg vervolgens de stukjes blauwschimmelkaas toe en laat deze al roerende zachtjes smelten. Breng het geheel op smaak met wat peper en Provençaalse kruiden. Voeg tot slot een scheutje witte wijn aan de saus toe en schep er voorzichtig de beetgare broccoli door. Laat deze even meewarmen. Neem daarna direct de pan van het vuur. Serveer met pasta tricolore en een frisse salade.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)