Zalm met broccolipuree

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en citroensap en laat ze zo 10 minuten liggen. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronken in plakjes. Kook de broccoli in ruim water met zout in 4-6 minuten gaar. Giet af en pureer de broccoli met de melk in de keukenmachine of blender tot een fijne puree. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes tot het gaat geuren. Roer de broccolipuree erdoor en warm de puree goed door tot hij iets dikker wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de bosui erdoor. Dep de zalmfilets goed droog en bestrijk ze dun met olie. Bak de filets in een hete koekenpan met antiaanbaklaag (zonder extra olie) in 6-8 minuten mooi bruin, de filets mogen van binnen nog rose zijn. Schep de broccolipuree op vier warme borden en leg de zalmfilets erop.

Zalm met broccolipuree is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept
Spaghetti met romige broccoli-kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met broccolipuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept