Zalm met paddestoelen-roomsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C. Borstel de paddestoelen schoon. Snijd grote exemplaren in plakjes. Verwijder de steeltjes bij de shii-take. Smeer de bodem van een vuurvaste ovenschaal dun in met boter. Leg de zalmmoten in de schaal en bestrooi ze met zout en peper. Leg op elke moot een klein klontje boter. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Doe de schaal met zalmmoten in de oven en laat de vis in circa 20 minuten nét gaar worden. Verhit intussen de overgebleven boter in een koekenpan en bak de paddestoelen snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi de paddestoelen met zout en peper. Giet de wijn en de slagroom bij de paddestoelen. Verwarm door en door. Roer een klein beetje water door de maïzena. Bind de dunne saus door de maïzena er door te roeren. Verdeel de paddestoelen over de borden. Schep de zalmmoten en de saus er bovenop. Schep ook wat saus om de zalm heen en strooi daar fijngehakte dille op. Garneer het gerecht met een plakje citroen. Tip: Geef bij dit gerecht pasta of rijst.

Zalm met paddestoelen-roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept