Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsa

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Bestrijk de moten met wat olie en strooi er zwarte peper over.
- Rooster de moten onder een hete grill ongeveer 3 min. per kant. Leg ze op voorverwarmde borden en strooi er grof zeezout over.
- Breng voor de saus de azijn met het water aan de kook en laat het geheel iets inkoken.
- Neem het pannetje van het vuur. Smelt de boter, maar laat deze niet bruin worden.
- Klop de eidooiers los en schenk ze bij de azijn. Zet dit pannetje in een grote pan met bijna kokend water.
- Laat de dooiers onder voortdurend kloppen met een garde binden. Schenk er al roerende de warme boter bij.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.
- Roer de tuinkruiden door de saus.
- Klop de slagroom halfstijf en spatel dit er luchtig door. Serveer deze saus lauwwarm bij de geroosterde zalmmoten.

Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsa is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Witlof met roomsaus en gegrilde zalm
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmpakketjes met mie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met mierikswortelboter
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zalm met gemengde sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept