Zalmmousse

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de zalm uitlekken; verwijder het vel en de graten. Vermeng de stukjes zalm met de kwark en wrijf het door een zeef of pureer het met de mixer. Los de gelatine op in 1 eetlepel heet water en doe het bij de gezeefde zalm. Klop de slagroom zeer stijf; schep het door de zalm en maak de mousse op smaak met peper en zout. In een met koud water omgespoelde vorm gieten en enkele uren in de koelkast zetten om stijf te worden. Was de tuinkers; laat het uitlekken en leg het in een platte schaal. Druppel er citroensap over. Leg de zalmmousse netjes in het midden. Opdienen met vers geroosterd brood en balletjes boter. (Boterballetjes in een klein schaaltje, dat gezet wordt in een grotere schaal met ijsblokjes).

Zalmmousse is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soesjes met zalmmousse
50 min Snack
Bekijk recept
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit
Voorgerecht
Bekijk recept

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soesjes met zalmmousse
50 min Snack
Bekijk recept
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit
Voorgerecht
Bekijk recept