Zwitserse ovenschotel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Reinig en was prei en wortels. Snij ze fijn. Pel de ui en snij ze fijn. Laat een klontje boter smelten in een kom. Voeg het spek hieraan toe en laat uitbakken. Voeg nu het gehakt erbij en laat goed korrelig bruin bakken. Laat een klontje boter smelten in een kom en stoof de gesnipperde ui. Voeg de prei en wortels erbij en laat dit stoven op een klein vuurtje gedurende 15 minuten. Voeg af en toe een klein beetje water bij om aanbranden te voorkomen. Als de groenten zacht zijn, voeg je het gehakt met het spek erbij. Roer alles door elkaar en laat nog een 5-tal minuten stoven. Schil de aardappelen, snij ze in schijfjes van 2 cm. Was ze en laat ze koken tot ze halfzacht zijn (10 min) Giet ze af. Kaassaus. Bereid de kaassaus: laat 25 g boter smelten, voeg er van het vuur de bloem bij met een klopper, tot je een gladde massa verkrijgt. Zet het pannetje terug op het vuur en voeg beetje bij beetje de melk eraan toe. Blijf goed roeren met de klopper tot je een dikke saus bekomt; Voeg peper, zout en nootmuskaat toe, en de gruyere. Vul de ovenschotel: onderaan vlees en groenten,hierboven de aardappelen, overgieten met de kaassaus, nog 30 min bakken op 175°C

Zwitserse ovenschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Käsespätzle
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brownie met chocolade en rode biet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Croque Buvette
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zwitserse aardappelpoffertjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept