Zeef de bloem in een kom en snij hierin de koude boter in stukjes. Voeg de suiker en het zout toe en kneed alls snel tot een samenhangend deeg.Leg de deegbal 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Smelt de boter in een pan en voeg de suiker toe. Laat deze, onder voortdurend roeren, tot lichtbruin karamelliseren. Schep de noten en de room erdoor en laat dit mengsel afkoelen. Vet een lage en ronde bakvorm, met een doorsnee van 18-20 cm in met boter.Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed hiermee de vorm.Leg het notenmengsel erin en rol de rest van het deeg uit.Gebruik dat als deksel. Klop het ei los met de melk en bestrijk er de bovenkant mee.Schuif de taart in een voorverwarmde oven van 160 graden/gasstand 2-3 en bak haar 30-40 minuten. Laat de taart even in de vorm bekoelen en laat haar dan op een rooster helemaal afkoelen.