Asperges basis (naturel)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Zet de asperges een kwartier voor het schillen in koud water. Spoel ze voorzichtig af onder de kraan en schil ze zorgvuldig. Snij ongeveer anderhalve centimeter van de onderzijde af. (Deze uiteinden zijn meestal wat uitgedroogd. Bij het afsnijden mag het mes nauwelijks weerstand vinden.) Leg de schillen en de afgesneden uiteinden in een pan, leg er een theedoek bovenop en leg 'daarop de geschilde asperges. Giet er zoveel koud water bij dat de asperges goed onderstaan en voeg het zout en de boter toe. Breng het water aan de kook, draai het vuur klein en hou het water tegen de kook aan. Na 4 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte en de versheid van de asperges) de pan van het vuur halen, een deksel erop leggen en de asperges in het hete water verder laten garen. Na een minuut of vijftien tot twintig controleren of de asperges gaar zijn door met een vork in de ondereinden te prikken. De asperges moeten zacht maar niet papperig zijn.Haal met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig de asperges uit het kookvocht en laat ze even uitlekken. Leg ze vervolgens netjes naast elkaar en dien ze op.

Asperges basis (naturel) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept