Asperges met een lichte Hollandaise saus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hollandaise saus 2 eidooiers 1 ei 2 theelepels citroensap 75 gr boter 4 eetlepels droge witte wijn zout, witte peper vervang de witte wijn eventueel door droge witte vermout. Breng alles op kamertemperatuur. De saus wordt au bain-marie bereid. Gebruik een elektrische handmixer en een deegschrapper om de saus, die zich tijdens het roeren tegen de wand van de kom vastzet, los te maken. Doe alle ingrediënten in een met kokend water omgespoelde kom. Zet de kom in een pan waarin water tegen de kook aan wordt gehouden. Blijf zolang met de mixer, waarin slechts een garde is bevestigd, op de laagste stand roeren tot de saus begint te binden. Dat gebeurt al na 2 minuten. Neem de kom uit het heet waterbad en klop de saus onmiddellijk daarna met twee gardes in de mixer bij de hoogste stand op, niet veel langer dan 10 seconden. Doe de saus over in een niet voorverwarmde sauskom. U kunt aan de saus fijngehakte tuinkruiden toevoegen. Ook kappertjes zijn er lekker bij. Serveer het geheel met in julienne gesneden gekookte ham en hardgekookte eieren.

Asperges met een lichte Hollandaise saus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept