Mascarpone Coupes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa, voeg de mascarpone toe, roer het geheel voorzichtig met een houten lepel door en voeg hier aan 2 eetlepels Amaretto toe. Klop iets meer dan 1 eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het mascarpone mengsel. Bedek de bodem van de dessertcoupes met lange vingers en besprenkel deze met wat Amaretto. Spatel hierop het mascarpone mengsel. Strooi er wat cacao over en zet de coupes in de koelkast. De hoeveelheden die ik hier gebruik zijn genoeg voor het vullen van 3 van mijn dessert-coupes. Tips: Net zo simpel maar net iets lekkerder: besprenkel de lange vingers eerst met Cognac en erg oude koffie, en meng door het mascarponemengsel ruim theelepeltje met rasp van citroenschil.

Mascarpone Coupes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept