Mediterrane rijstsalade

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar. Maak intussen de saus. Doe het blad van de basilic! um en de peterselie, de amandelen of de hazelnoten en de knoflook in de foodprocessor en laat kort draaien. Voeg de olie en de kaas toe, laat nogmaals kort draaien en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Doe de nog warme rijst in een kom en schep er de saus door. Snijd de paprika's zonder zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Halveer de olijven. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in kwarten. Verkruimel de feta grof. Houd wat olijven en artisjokharten achter voor de garnering en schep de rest met de paprika en de feta door de rijst. Laat de salade minstens 1 uur afgedekt rusten, schep goed door en breng desgewenst verder op smaak. Garneer met partjes hardgekookt ei en de achterghouden olijven en artisjokharten. Voor een niet-vegetarische versie: blokjes salami door de salade Heel lekker na de feestdagen, maar ook heel geschikt voor een zomerse dag.

Mediterrane rijstsalade is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept