Meringue

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

(10 min. + 2 à 3 u in de oven) - Klop het eiwit bijna stijf.
- Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Blijf kloppen tot u glanzend eiwit in stevige pieken bekomt.
- Strijk de bakplaat in met boter en verdeel er het eiwit in toefjes op.
- Schuif in de voorverwarmde oven op 100°C en laat gedurende 2 à 3 u drogen. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de schuimkoekjes. Steek een houten lepel tussen de ovendeur zodat de oven op een kiertje blijft staan. Dat doet de meringue beter drogen. - Deze zeemzoete koekjes kan u makkelijk meerdere dagen bewaren. Ook lekker als u ze verkruimelt in een ijscoupe met fruit en vruchtencoulis.

Meringue is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini citroen meringue taartjes
Bekijk recept

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini citroen meringue taartjes
Bekijk recept