Meringue met mokkacrème

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De oven voorverwarmen op 100 graden. De bakplaat bekleden met bakpapier. Hierop met een glas (10 cm) vier cirkels tekenen. De eieren splitsen. Met een mixer de eiwitten au bain-marie schuimig kloppen. Al kloppend 250 gram poedersuiker toevoegen. Blijven kloppen tot stijve plukken ontstaan (15 minuten). Het eiwit in een spuitzak met een gladde spuitmond scheppen en vier bodemrondjes met opstaande rand op de cirkels op het bakpapier spuiten, zodat schuimbakjes ontstaan (van de rest van het eiwit toefjes spuiten). In het midden van de oven de bakjes (en toefjes) in 1¼ uur laten drogen. Met een mixer de eierdooiers en 25 gram poedersuiker in 3 minuten dik en romig kloppen. De oploskoffie vermengen met 2 eetlepels heet water en dit door het dooiermengsel kloppen. De slagroom met de suiker en de slagroomversteviger bijna stijf kloppen. Het dooiermengsel erdoor scheppen. De crème tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. De schuimbakjes bestrooien met een snufje kaneel en vullen met mokka-crème. De meringues garneren met mokkaboontjes.

Meringue met mokkacrème is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Biscuitgebak Met Mokkacreme
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Mokkataart
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Cafe Copacabana
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Walnoten-schuimtaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini citroen meringue taartjes
Bekijk recept