Mignongebraad met witloof en kriekbier

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het witloof schoonmaken, spoelen en in stukken van 5 centimeter snijden. In dunne plakjes gerookt spek wikkelen. In een beboterde kookpan schikken, kruiden met peper en zout en overgieten met bruine fond en kriekbier. Bedekken met een vel aluminiumfolie en gedurende 5 à 10 minuten laten gaarstoven. Het witloof uit de pan nemen en warm houden. Het gebraad dichtschroeien in hete boter en daarna kruiden met peper en zout. In de oven zetten en 20 minuten laten bakken op 190 graden. De wortelen schoonmaken en in stukjes snijden. De ui en de look fijnsnipperen. Na 10 minuten baktijd de wortelen, de ui, de look, tijm, laurier en het kookvocht van het witloof bijvoegen en verder gaarbakken. Het vlees uit de braadslee halen en warm houden onder aluminiumfolie. De champignons schoonmaken en bakken in boter. Besprenkelen met citroensap en kruiden met peper en zout. De saus door een fijne puntzeef wrijven en eventueel binden met wat maiszetmeel losgeklopt in enkele eetlepels van het kookvocht. Het vlees in plakken snijden en op warme borden schikken. Overgieten met de saus en garneren met het witloof en de champignons. Opdienen met gekookte aardappelen. Versieren met een plukje tuinkers.

Mignongebraad met witloof en kriekbier is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met kriekenbiersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kriekenjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met kriekensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Mignongebraad met brie en courgetten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignongebraad met snijbonen en graanmosterd
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignongebraad met witloof en kriekbier
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignongebraad met champignonsaus en tomaat
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept