Mignonnettes met Pas de Bleu en hazelnoten

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De geschaafde hazelnoten droog roosteren (d.w.z. zonder vetstof) in een antikleefpan tot ze lichtjes kleuren. De mignonnettes gaarbakken in geklaarde boter en kruiden met peper uit de molen en een snuifje zout. Uit de pan halen en warm houden. Het overtollige braadvocht weggieten en de pan deglaceren met jenever. Een eetlepel zeer zachte mosterd erdoor roeren en nadien de room. Op een zacht vuurtje laten indikken tot een smeu?ge saus. Zo nodig op smaak brengen. De Pas de Bleu (Belgische blauwaderkaas van het halfharde type) ontkorsten en in dunne plakjes snijden die half zo groot zijn als de mignonnettes. De mignonnettes op de goed voorverwarmde borden leggen en op elk stuk vlees een sneetje Pas de Bleu laten smelten. Omringen met wat saus waarover de geroosterde hazelnootsnippers worden gestrooid. Verder garneren met wat tuinkers, veldsla, bieslook of peterselie. Serveren met enkele rauw gebakken jonge aardappeltjes.

Mignonnettes met Pas de Bleu en hazelnoten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept

Lamsmignonnettes met mangosalsa
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde varkensmignonnettes, yoghurtsaus met munt
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmignonnettes met pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsmignonnettes Taj-Mahal
Hoofdgerecht
Bekijk recept