Mihoen met selder, ham en peper

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Meng de groente-kruidenmix (uit het pakje) met ? dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
- Meng ondertussen de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie en de hamblokjes, laten trekken.
- Was en snijd de bleekselderijstengels in boogjes en bewaar het groen.
- Snijd de Spaanse peper fijn (hoe meer, hoe heter!).
- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.Voeg de mihoen toe, kook deze maar 15 seconden. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een klein scheutje olie toe en roerbak de selderij 5 minuten. Voeg de hamblokjes en de rode peper toe en bak deze 2 minuten mee. Roer de groente-kruidenmix erdoor en roerbak tot het droog begint te worden. Voeg dan de mihoen en het bleekselderijgroen toe en roerbak nog 3 minuten.
- Schep de gewokte mihoen in diepe borden of kommen. **Tip**: - Vervang hamblokjes door 400 g roerbakvleesreepjes of 400 g kipfilet in reepjes, bak deze mee met de selder. Vervang het pepertje door 1-2 theelepels sambal naar keuze (hoe meer, hoe heter!).

Mihoen met selder, ham en peper is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mihoen met surimi en sojasaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse mihoensalade
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip en papillotte met mihoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept