Snij het konijn in stukken. Giet dan in een braadpan 3 soeplepels olijfolie en laat de stukken konijn daarin langs alle kanten goed aanbakken. Neem ze eruit en laat in de plaats daarvan gesnipperde uien en gehakte sjalotten al roerend fruiten op een zacht vuurtje. Voeg er nu de ontpitte, gepelde, fijngestampte tomaten aan toe en de gehakte look. Déglaceren met witte wijn en tot de helft laten inkoken. In een braadpan verwarmt u 3 soeplepels olijfolie, giet er dan de rijst in en meng goed. Wanneer de rijstkorrels doorschijnend geworden zijn voegt u er de voorgaande bereiding aan toe, samen met het zout, de peper en de Provençaalse kruiden. Plaats het geheel in een vuurvaste schotel. Leg er nu de stukken konijn bovenop, overgiet met water ( 3 maal het volume van de rijst ) en bedek met aluminium. In de oven bakken gedurende ongeveer 50 minuten op 210° C tot de vloeistof volledig is geabsorbeerd. Warm serveren.
Wild konijn op Provencaalse wijze. is een recept van Jerryke's Cuisine