Wild konijn op Provencaalse wijze.

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij het konijn in stukken. Giet dan in een braadpan 3 soeplepels olijfolie en laat de stukken konijn daarin langs alle kanten goed aanbakken. Neem ze eruit en laat in de plaats daarvan gesnipperde uien en gehakte sjalotten al roerend fruiten op een zacht vuurtje. Voeg er nu de ontpitte, gepelde, fijngestampte tomaten aan toe en de gehakte look. Déglaceren met witte wijn en tot de helft laten inkoken. In een braadpan verwarmt u 3 soeplepels olijfolie, giet er dan de rijst in en meng goed. Wanneer de rijstkorrels doorschijnend geworden zijn voegt u er de voorgaande bereiding aan toe, samen met het zout, de peper en de Provençaalse kruiden. Plaats het geheel in een vuurvaste schotel. Leg er nu de stukken konijn bovenop, overgiet met water ( 3 maal het volume van de rijst ) en bedek met aluminium. In de oven bakken gedurende ongeveer 50 minuten op 210° C tot de vloeistof volledig is geabsorbeerd. Warm serveren.

Wild konijn op Provencaalse wijze. is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildzwijn burger
Bekijk recept
Terrine van wild konijn met pruimen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept