Gebakken groente

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De groente wassen en zo nodig in stukjes snijden. In een grote pan het water met wat zout, het citroensap, de azijn en de suiker aan de kook brengen.
- De groente in porties in het borrelend kokende water blancheren en meteen in ijswater afkoelen. Goed laten uitlekken.
- Voor het beslag de bloem met wat zout, de olie, de eierdooiers en de vloeistof gladroeren. Het beslag moet stevig zijn, zodat het de groente geheel omhult.
- Het beslag +/- 30 minuten laten rusten.
- Vlak voor het gebruik de stijfgeslagen eiwitten door het beslag roeren.
- Het bakvet verhitten.
- De groente door het beslag halen en zwemmend in het bakvet goudbruin uitbakken.
- Op keukenpapier laten uitlekken en heet serveren.

Gebakken groente is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept