Gebakken kabeljauwfilet Bombay

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Basmatirijst gaarkoken. Kerriesaus bereiden. Tomaten en aubergines wassen en in blokjes snijden. In hete olijfolie de blokjes aubergine bakken, tomaten toevoegen en enkele minuten laten sudderen, op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken verdelen en door de bloem halen waaraan zout, peper en kerriepoeder is toegevoegd. De kabeljauwfilets aan beide zijden bakken in hete boter. Zorg ervoor dat alle deelbereidingen apart en heet geserveerd worden. Kerriesaus voor 4 personen: 1 ui 1 appel 1 eetlepel boter 1/2 glaasje droge witte wijn 1 eetlepel kerriepoeder 1 eetlepel bloem 2 dl bouillon

2.5 dl room zout en peper Ui versnipperen en appel in kleine blokjes snijden. Deze ingrediënten in boter aanfruiten zonder te kleuren. bestrooien met kerriepoeder en bevochtigen met witte wijn. Laten inkoken. Bloem doorroeren en even droog laten worden op een zacht vuurtje terwijl men goed roert met een houten lepel. Bouillon en room toevoegen. Al roerende met een garde aan de kook laten komen en enkele minuten laten sudderen op zacht vuurtje terwijl men blijft roeren. De saus op dikte en smaak brengen. Wie een fijne saus wil bekomen, doet de saus door een zeef en brengt ze nog even tot het kookpunt.

Gebakken kabeljauwfilet Bombay is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bombay kokossoep
30 min-
Bekijk recept
Mangokip met Bombay aardappels
30 min-
Bekijk recept
Zoutarme Bombay salade met miniasperges
35 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Bombay Sapphire East + Fentimans Tonic Water (Long drink)
10 min Snack
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept