Gebakken lamskoteletjes met aardappelpuree van mos

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water. Pureer ze en meng er de room, melk en peper en zout doorheen. Voeg pas op het einde de mosterd toe. Snijd de ui en de wortel in kleine stukjes. Stoof ze in boter, tijm en laurier. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Giet er nadien de kalfsfond bij en laat die ook tot de helft inkoken. Werk de saus af met wat boter. Bak de lamskoteletjes. Leg ze per 3 op een bord. Verdeel ook de aardappelpuree en de saus over de 4 borden. Je kan het gerecht eventueel afwerken met enkele reepjes tomaat. Tip: Dit gerecht kan ook klaargemaakt worden met konijn i.p.v. lamskoteletjes. Ga op dezelfde manier te werk, maar laat nu de stukjes konijn garen in de saus terwijl die inkookt. Reken op 1 uur en 20 min om deze variant klaar te maken.

Gebakken lamskoteletjes met aardappelpuree van mos is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rettich met speklapje en honing
30 min-
Bekijk recept
El Mo`s
20-30 min -
Bekijk recept
Soepsprookje
10-20 min -
Bekijk recept
Konijn (Gestoofd)
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept